För arbetssökande

När arbetssökande endast kan förlita sig på en platsannons, kan de vara tvungna att gissa sig till många saker. Även om man ofta kan fråga arbetsgivarens representant om platsen, är det inte nödvändigtvis lätt att per telefon ställa alla frågor och ännu mindre att få tillräckliga svar på dem. Det är också svårt att på förhand få en realistisk bild av den kultur som råder på arbetsplatsen, företagets värderingar eller hurdana de framtida medarbetarna är.

TE-live löser dessa problem.

Upplev din kommande arbetsplats

Även om man ofta kan fråga arbetsgivaren på förhand om arbetsplatsen är det svårt att få information om den kultur som råder på arbetsplatsen eller om framtida medarbetare. Genom TE-live får du en realistisk bild av bland annat arbetsgemenskapen, lönen och arbetsplatsförmånerna.

Fråga direkt

Fråga din fråga på förhand eller i livesändningens chatt direkt av den blivande medarbetaren och arbetsgivaren.

Du får svaren under sändningen eller genom att titta på inspelningen i efterhand.

Se inspelning

Om du inte kan delta i livesändningen, kan du titta på inspelningen i efterhand.

Även om den egentliga rekryteringen redan skulle ha avslutats, kan du utnyttja inspelningen av sändningen till att göra en öppen ansökan. Ingen arbetsgivare tar illa upp när man närmar sig dem.

Interaktiv rekrytering

När du följer sändningen på vår webbplats kan du anonymt ställa alla frågor du har om arbetsplatsen och ansökningsprocessen. Vår moderator lyfter fram din fråga från chatten för diskussion och om svaret inte är tillräckligt kan du be om en precisering av svaret. Dessutom hör du svaren också på alla andra arbetssökandes frågor som du kanske inte själv kommit på att fråga.

Utgående från diskussionen får du en tillräcklig bild både av arbetsgivaren och den plats du söker så att du vet om den lediga platsen motsvarar just dina önskemål och styrkor. Detta underlättar ansökningsprocessen och förberedelserna inför en eventuell intervju, eftersom du inte behöver gissa hurdan erfarenhet och vilka egenskaper arbetsgivaren värdesätter.

Om du inte kan delta i livesändningen kan du alltid titta på inspelningen i efterhand vid en tidpunkt som passar dig.

Lycka till med arbetssökandet!

Sändningar

Alla våra sändningar är indelade i arbetsplatser, utbildningar och info-sändningar. Klicka på det som intresserar dig mest och filtrera din nästa arbetsplats till exempel enligt läge!