TE-live - Vi frågar vad du vill veta

Vi tror att det bästa slutresultatet kan nås i en dialog mellan arbetsgivaren och den arbetssökande.

Bekanta dig med lediga arbetsplatser, arbetsgivare och utbildningar på TE-live! Du får mer information som stöd för ditt beslut jämfört med att endast läsa platsannonsen. Ställ frågor som intresserar dig antigen på förhand eller i chatten under live-sändningen. På TE-live ser du bakom platsannonserna.

Livesändning

TE-live är AN-byråns tjänst som producerar livesändningar på webben.

Sändningarna påminner mycket om tv-program och deras syfte är att presentera arbetsplatser så mångsidigt och intressant som möjligt.

Bättre jobbsökning

Sändningar som gäller arbetsplatser utgör kärnan i vår tjänst och med hjälp av dem kan arbetssökanden se och höra mer om lediga arbetsplatser än i en vanlig platsannons.

Som arbetsgivare kommer du närmare intresserade arbetssökande och kan presentera ditt företag på ett helt nytt sätt.

Rollombyte

Att söka arbete har alltid handlat om dialog, men traditionellt har arbetsgivaren ställt frågorna då den arbetssökandes roll närmast handlat om att svara på frågor.

I TE-live har vi vänt upp och ner på detta.

Interaktion

När du följer livesändningarna kan du anonymt ställa dina frågor om jobbet och ansökandet via chatten.

Dessutom kan du med hjälp av förhandsfrågor få svar på det du funderar på, även om du inte kan följa sändningen live.

Du hör svaren under sändningen eller genom att titta på inspelningen i efterhand.

Respons

TE-tjänsterna har utvecklat tjänsten från första början tillsammans med arbetssökande och arbetsgivare och fått utmärkt respons. Av arbetssökandena skulle nästan 90 % rekommendera TE-live-rekryteringssändningar till en vän i samma situation. Arbetsgivarna berömmer tjänsten för dess resultat och smidighet. Blev du intresserad?

"Mycket synlighet på kort tid"

Jag rekommenderar absolut TE-live för andra arbetsgivare, eftersom den effektivt ger mycket synlighet på kort tid. Det var mycket enkelt att pröva det här för första gången. Med en mycket liten satsning (från IKEAs sida) fick vi ett riktigt bra slutresultat.

Anna-Maija Korko

Recruitment Delivery Manager, IKEA Oy, Service Office

"TE-live-sändningen lät som en så bra grej att vi blev entusiastiska direkt!"

Arrangemangen har fungerat riktigt bra. Jag har varit väldigt nöjd. All kommunikation [mellan TE-live och företaget] har löpt mycket väl. TE-live har visat sig vara en mycket viktig kanal i vår rekrytering.

TE-live-sändningen ger oss möjlighet att berätta mycket bättre om våra lediga arbetsplatser och om oss som bolag. Detta är ett modernt, effektivt och bra sätt [att rekrytera] och jag rekommenderar det av hela mitt hjärta.

Sami Simonen

Matkailukeskus Rauhalahti

"Gemensamma aktiviteter"

På något sätt gav den (videon) en upplevelse av gemensamma aktiviteter - Hej nu rekryterar vi alla, jag upplevde det som att det inte bara var chefen som rekryterade.

Maaret Latvasalo

Ansvarig sjukskötare, Lomakotiyhdistys Ilonpisara ry

"De sett TE-live sändningen och ringde därför"

Som exempel fick vi efter TE-live sändningen in ytterligare 15 ansökningar till OnniBus-rekryteringen och några som tog kontakt med oss.

Av de som tog kontakt frågade vi varifrån de fått information. Deras svar var att de sett TE-live sändningen och ringde därför.

Petri Oikarinen

Utbildningschef, TTS

"Det här var även riktigt roligt!"

Detta krävde inte mycket av oss då det var väldigt lätt att stiga in i den ram som det här gänget har byggt upp på förhand.

Jag måste erkänna att det här även var riktigt roligt!

Patrick Tiainen

Kommunikationsexpert, Nödcentralsverket

Företag som använt TE-live i sin rekrytering