Työnhakijoille

Kun työnhakija on perinteisen työpaikkailmoituksen varassa, voi paljon jäädä arvailujen varaan. Vaikka paikasta voi usein tiedustella työnantajan edustajalta, ei puhelimitse välttämättä ole helppoa tuoda esille kaikkia askarruttavia kysymyksiä saati saada niihin riittäviä vastauksia. Etukäteen on myös hankala saada realistista kuvaa työpaikalla vallitsevasta kulttuurista, yrityksen arvoista tai siitä, millaisia tulevat työkaverit ovat.

TE-live ratkaisee nämä ongelmat.

Koe tuleva työpaikkasi

Vaikka työpaikasta voi usein tiedustella työnantajalta etukäteen, on vaikea saada tietoa työpaikalla vallitsevasta kulttuurista tai tulevista työkavereista. TE-livessä saat realistisen kuvan mm. työyhteisöstä, palkkauksesta ja työpaikkaeduista.

Kysy suoraan

Kysy kysymyksesi ennakkoon tai live-lähetyksen chatissa suoraan tulevalta työkaverilta ja työnantajalta.

Saat vastaukset lähetyksen aikana tai katsomalla tallenteen jälkikäteen.

Katso tallenne

Jos et pystynyt osallistumaan live-lähetykseen, voit katsoa tallenteen jälkikäteen.

Vaikka varsinainen rekry olisikin jo mennyt ohi, voit hyödyntää lähetystallennetta avoimen hakemuksen teossa. Yksikään työnantaja ei pahastu, kun heitä lähestyy.

Vuorovaikutteista rekrytointia

Nettisivujemme kautta lähetystä seuratessasi voit esittää kaikki työpaikkaa ja hakua koskevat kysymyksesi anonyymisti. Juontajamme nostaa kysymyksesi chatista keskusteluun ja jos asia ei sillä vastauksella selviä, voit pyytää tarkentamaan vastausta. Lisäksi kuulet vastaukset myös kaikkiin toisten työnhakijoiden esittämiin kysymyksiin, joita et välttämättä itse keksisi kysyä.

Keskustelun pohjalta saat riittävän kuvan sekä työnantajasta että haettavasta tehtävästä tietääksesi, vastaako haettava paikka juuri sinun toiveitasi ja vahvuuksiasi. Tämä auttaa hakemuksen laatimisessa ja mahdolliseen haastatteluun valmistautuessa, kun sinun ei tarvitse arvailla, mitä kokemusta ja ominaisuuksia työnantaja arvostaa.

Jos et pystynyt osallistumaan livelähetykseen, voit aina katsoa tallenteen jälkikäteen sinulle sopivaan aikaan.

Menestystä työnhakuun!

Lähetykset

Kaikki lähetyksemme on jaoteltu työpaikat, koulutukset ja infot -lähetyksiin. Klikkaa itseäsi kiinnostavin ja suodata esimerkiksi sijainnin mukaan seuraava työpaikka itsellesi!